Sedum spurium Tricolor

Sedum spurium Tricolor

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Лъжлив седум, Седум триколор
Латинско наименование
Sedum spurium Tricolor
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
5-10 / 30-50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юли с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Обикновено се отглежда като почвопокривно растение особено за горещи и сухи места с бедна почва. За алпинеуми, скални кътове, покривни градини, смесени контейнери, в ниски бордюри

Описание

Многогодишно тревисто вечнозелено растение. Образува нисък килим от малки зелени листа, изпъстрени с розово и кремаво-бяло. Малки розови звездни цветчета се появяват през лятото на върха на изправени щитовидни съцветия.

Препоръки за отглеждане
Предпочита слънчеви места. Расте с бързи темпове, най-добре в бедни почви, обича пясъчни или чакълести почви. Има нужда от добър дренаж на почвата. Устойчив на суша. Избягвайте преполиване. През зимните месеци, губи част от своята листна маса и декоративност, но оцелява успешно. Непретенциозно растение, високоустойчиво на градско замърсяване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sedum spurium Tricolor, ЗА АЛПИНЕУМИ, КАКТУСИ И СУКУЛЕНТИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.