Sempervivum Cafe / Семпервивум Кафе

Sempervivum Cafe / Семпервивум Кафе

  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.Българско наименование
Семпервивум Кафе
Латинско наименование
Sempervivum Cafe
Категория
Сукуленти, Почвопокривни
Вид наземна част
Розетки
  /  
10-20 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени с червеникаво-кафеви краища
Цъфти през лятото с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Πoдxoдящo pacтeниe зa aлпинeyми и cĸaлни ĸътoвe, ĸъдeтo чyдecнo ce ĸoмбиниpa c дpyгитe сукулентни видoвe и aлпийcĸи цвeтя. Като почвопокривно растение. За смесени контейнери.

Описание

Семпервивум Кафе е вечнозелено почвопокривно растение. Има розетки от дебели, месести, листа с червеникаво-кафеви краища. През лятото розетките образуват единично изправено носещо съцветие от розови звездовидни цветове. След като прецъфти, листната розетка умира, но предварително е образувала няколко издънки.
Растението е подходящо за саксии и плитки сандъчета, защото не е капризно, понася дълги периоди на засушаване и липсата на грижи.

Препоръки за отглеждане
Предпочита слънчеви места. Расте с бързи темпове, най-добре в бедни почви. Има нужда от добър дренаж на почвата. Устойчив на суша. Не ги поливайте прекомерно. Преполиването им причинява гниене. Полива се малко – дори и през лятото – веднъж на 2 или 3 седмици, а зимата – изобщо не се полива. Не е необходимо да се тори.
Пресаждайте растенията в саксии на всеки 2-3 години или когато станат прекалено нагъсто.
Непретенциозно растение, високоустойчиво на градско замърсяване. Спокойно може да преживее зимата в градината.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sempervivum Cafe, ЗА АЛПИНЕУМИ, КАКТУСИ И СУКУЛЕНТИ, Семпервивум Кафе

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.