Thuja occidentalis Columna / Западна туя Колумна

Thuja occidentalis Columna / Западна туя Колумна

  • Наличност: В наличност
  • 20.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Западна туя Колумна
Латинско наименование
Thuja occidentalis Columna
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
5-10 / 1.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 1 м. Растенията се изваждат от земята с коренова бала. Препоръчва се засаждане от октомври до март, за да е сигурно прихващането.
Приложение
За единично засаждане и в дървесно храстови групи. За жив плет

Описание

Вечнозелено растение с гъста колоновидна корона и тъмно зелен цвят. Короната е изградена от гъсти хоризонтални и много плътни ветрилообразни клонки. Листа са люсповидни, тъмнозелени, не загубват цвета си през зимата. Годишният растеж е 15 см. във височина и 5 см. на широчина.

Препоръки за отглеждане
Много студо- и ветроустойчив, вирее на всички видове влажни до мокри, хранителни почви, кисели до алкални, на слънчеви места до полусянка. Понася замърсена градска среда, издържа на силно подрязване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Thuja occidentalis Columna, ИГЛОЛИСТНИ ЗА ЖИВ ПЛЕТ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.