Weigela florida Alexandra

Weigela florida Alexandra

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Вейгела червенолистна
Латинско наименование
Weigela florida Alexandra
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1.5 / 1.5 м.
Слънце
Цвят на листата
Тъмно лилави, почти черни
Цъфтят през април до юни с червеникаво-розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 50 см. Растенията са в 1 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение или в малки групи. Комбинира се добре с растения като лавандула и други със синьо-зелен цвят.

Описание

Широколистен храст с атрактивни лъскави листа в тъмно бордо до лилав цвят. В началото на пролетта, листата му се разлистват в зелено с лилаво и бързо придобиват своите дълбоки бордо тонове. В началото на лятото цъфти обилно с розовo-червени цветове с форма на тромпет, които се редят на грациозно извития храст. Средно голям храст, който е чудесен за добавяне на акцент в градината и приятно контрастираща зеленина.

Препоръки за отглеждане
Лесен за отглеждане, устойчив към много видове почви и климат. Най-благоприятни условия за развитието на вайгелата създава добре дренираната почва, богата на хранителни вещества. Атрактивния цвят на листата се получава, когато се отглежда при пълно слънце. Студоустойчив, понася без проблеми студените зими.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Weigela florida Alexandra, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.