Lagerstroemia indica Victor/ Индийски люляк, Лагерстремия индика

Lagerstroemia indica Victor / Индийски люляк розов

  • Наличност: In Stock
  • 20.00 лв.Българско наименование
Индийски люляк розов, Лагерстремия индика
Латинско наименование
Lagerstroemia indica Victor
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст или ниско дървo
  /  
до 8 м. / 3-4 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелен
Цъфти август-октомври с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 80 см. Растенията са в 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение или в групи. Подходящо за контейнер
Описание

Един от най-красивите и богато цъфтящи храсти, сред най-дълго цъфтящите с продължителност 60-120 дни. Обикновено представлява многостъблен храст с корона във формата на ваза, като долната половина от стъблата са безлистни и разкриват изключително красивата кора на растението. Съцветията са особено впечатляващи - големи, състоящи се от множество цветове с розов цвят. Образуват се по края на новите клонки през лятото. Листата почервеняват през есента.

Препоръки за отглеждане
Добре е да се отглежда на топло, слънчево, защитено от вятър място. Почвата трябва да е дълбока, плодородна, умерено, влажна. В Северна България се нуждае от защита - особено младите растения, продължителни застудявания под -17 градуса може значително да го повредят и дори да загине от студ. В Южна България и по Черноморието при продължителни застудявания може да пострада частично, но се справя успешно със зимата и се възстановява бързо. Пролетта може да се извърши оформяща резитба. Разлиства се сравнително късно.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, Lagerstroemia indica Victor, Индийски люляк, Лагерстремия индика

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.