Catalpa bignonioides / Каталпа

Catalpa bignonioides / Каталпа

  • Наличност: В наличност
  • 9.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Каталпа
Латинско наименование
Catalpa bignonioides
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Дърв
  /  
8 - 15 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфтят юни - юли
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. в 0.4 л. контейнер; Над 50 см. в 2 л. контейнер. Растенията са в контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За единично и групово засаждане, за улично озеленяване. Изборът на това дърво се дължи на широката му корона, която позволява да създадете сянка в градината. Медоносно растение.

Описание

Широколистно дърво със среден размер и къс ствол, много разклонено, кората е зелено-кафява, набръчкана. Има сравнително бърз растеж, и е много издръжливо, много стари екземпляри могат да достигнат до 8-15 м височина. Листата му са много големи, 20-25 см в диаметър, яйцевидни със сърцевидна основа, светло зелени върху горната страна и леко космати от долната страна, с дълги дръжки. Цъфти юни-юли с многобройни изправени съцветия - 15-20 см., дълги, силно ароматни. В края на лятото се образуват дълги шушулки съдържащи множество семена, които остават на растението през цялата есента и повечето от зимата. За да има богат цъфтеж трябва да се избягва драстично рязане на растението.

Препоръки за отглеждане
Светлолюбиво и сухоустойчиво дърво, изискващо леки и плодородни почви, но издържа и на по-бедни песъкливи. Устойчиво на ниски температури.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Catalpa bignonioides, Каталпа, МЕДОНОСНИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, за лятото изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.