Spiraea arguta / Спирея аргута

Spiraea Arguta / Спирея Аргута

  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.Българско наименование
Спирея Аргута
Латинско наименование
Spiraea Arguta
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1.5-2.5 / 1.5-2.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят през април - май с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение или за за създаване на храстови групи или за оформяне на паркови пространства край по-високи дървета. Широко се използва за създаване на живи плетове - естествено боядисана през лятото бяла ограда.

Описание

Една от най-впечатляващите с пролетния си цъфтеж спиреи известна още като булчински венец. Благодарение на изобилието от цветове, изискана елегантност, сводесто, грациозно извити клони тя създава изключително впечатление както отблизо така и отдалеч.
Има силно назъбени, копиевидни, тъмно-зелени листа. Цветовете са чисто бели, до 0.8 см диаметър, в множество съцветия гъсто покриващи храста. Прецъфтелите клонки трябва да се орязват за да се гарантира изобилен цъфтеж на следващата година, тъй като цъфти на новоизрасналите клонки през миналата година.

Препоръки за отглеждане
Расте умерено бързо. Невзискателен за отглеждане вид. Добре се развива на свежи и плодородни, както и по-бедни почви, не е желателно засушаване. Предпочита слънчеви местообитания. Понася резитби. У нас е напълно зимоустойчива, издръжа и на градска среда.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Spiraea arguta / Спирея аргута, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.