Juniperus squamata Blue Carpet

Juniperus squamata Blue Carpet

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Юниперус Скамата Блу Карпет, Холувудски юниперус
Латинско наименование
Juniperus squamata Blue Carpet
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
20 - 30 см. / 1.5 - 2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Синьо-зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Цени се заради декоративните си качества и защитните функции, който може да изпълнява за покриване на склонове. За алпинеуми и в комбинация с по-високи храсти. Подходящ за външни контейнери. Много подходящ за почвопокривно растение.

Описание

Juniperus squamata Blue Carpet е пълзящ вечнозелен храст, който е роден в планинските райони от Афганистан до Китай и Тайван. Достига до 20 -30 см на височина и около 1.5 м до 2 м. на ширина. Нараства бавно - около 80 см. за 10 години. Листата приличат на бодливи иглички, силно сребристо-сини(синьо-зелени през зимата). Популярното название е Холувудски юниперус.

Препоръки за отглеждане
Не изискващ поддръжка храст, предпочита пропускливи, богати на хранителни вещества почви със средна влажност. Адаптира се към широк кръг от почви, доста сухи, песъчливи с добър дренаж. Не понася мокри почви, при тях може да се наблюдава кореново гниене, особено в лошо дренирани почви. По принцип не се нуждае от резитба, но височината на растенията може да се контролира с течение на времето, ако е необходимо чрез резитба в края на зимата, след като е преминала заплахата от силни студове. Расте с бавни темпове, и при идеални условия може да се очаква да живее в продължение на около 30 години. През първите няколко години след засаждането, мулчиране ще му е от полза. Студоустойчив, добре понася засушаване, ерозия, сухи почви, плитки скалисти почви, индустриални и градски условия.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Juniperus squamata Blue Carpet, ИГЛОЛИСТНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.