Sambucus nigra Variegata / Черен бъз пъстролистен

Sambucus nigra Variegata / Черен бъз пъстролистен

  • Наличност: В наличност
  • 7.00 лв.Българско наименование
Черен бъз пъстролистен, Свирчовина пъстролистна
Латинско наименование
Sambucus nigra Variegata
Категория
Широколистни с опадливи листа
Вид наземна част
Голям храст или дърво
  /  
до 3-4 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени изпъстрени с бяло
Цъфтят май - юли с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 40 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение

Като единично растение или в група. Много ефектно на фона на растения с по тъмни цветове - лилави или червени. Цветовете и плодовете са ценна билка /вижте информацията за обикновената Свирчовина/.

Описание

Ширололистен храст с разноцветни зелени изпъстрени с бяло листа. Края на пролетта се покрива с характерните си големи плоски съцветия с бели, много ароматни цветчета, последвани от тъмни лилави плодчета, които стават черни когато узреят. Те създават красив контраст с цвета на листата. Плодовете са годни за консумация /вижте информацията за обикновената Свирчовина/.

Препоръки за отглеждане
Расте на слънце или частична сянка, на повечето почви с умерена поливка. Зимоустойчив и сухоустойчив вид. Позволява резитба, чрез която може да се намали значително размера, да се сгъсти и получи компактна форма.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sambucus nigra Variegata, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.