Symphoricarpos albus / Симфорикарпус, Бял маргарит

Symphoricarpos albus / Симфорикарпус, Бял маргарит

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Симфорикарпус, Бял маргарит, Снежноплодник
Латинско наименование
Symphoricarpos albus
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1-2 / 1-2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят май - юли с розово бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 40 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Чудесен за контрол на ерозията, за жив плет, отлично медоносно растение...
Описание

Широколистен храст с височина до 2 м., образува множество голи, четириръбести клони и гъста корона. Листата са срещуположни, целокрайни, тъмнозелени отгоре и по-светли отдолу. Цветовете му са бели и розови камбанки, в съцветия по върховете на клоните, не са атрактивни. През септември по върховете се появяват на гроздове топчести, бели плодове.
Цъфти от началото на лятото до късна есен. Обилно отделя нектар и пчелите обичат да го посещават по време на целия цъфтеж. Има способността да отделя нектар дори и при неблагоприятни метеорологични условия (хладно или дъждовно време). Медопродуктивността на растенията достига 400 кг./ха.

Препоръки за отглеждане
Расте на всякакъв вид почви, както и от слънчеви до сенчести места. Изключително непретенциозен и лесен за отглеждане.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Symphoricarpos / Симфорикарпус

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.