Lonicera japonica / Лоницера, Орлови нокти

Lonicera japonica / Лоницера, Орлови нокти

  • Наличност: In Stock
  • 3.50 лв.Българско наименование
Лоницера, Орлови нокти
Латинско наименование
Lonicera japonica
Категория
Широколистно – вечнозелено
Вид наземна част
Пълзяща лиана
  /  
6 / 2 м.
Слънце,полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през юни-август с бели до кремаво-жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящо е да се отглежда на различни подпори - беседки, перголи, арки, огради, дървета, както и в голяма кашпа на терасата. При изграждане на жив плет се засажда на разстояние 1 м. За опора в такива случаи може да послужат и различни видове телена мрежа. Има и лечебни свойства - в китайската медицина се приема за средство за предпазване от грип, прочистване на организма от токсини, дори за лечение на пневмонии. От цветовете се приготвя чай.

Описание

Бързорастящ, вечнозелен увивен храст със срещуположно наредени гладки, продълговати, овални, тъмно зелени и белезникави отдолу листа. Цветовете са едри и ароматни, кремавожълтеникави, със силен приятен аромат. Расте сравнително бързо - отделният летораст може да даде до 2 м. прираст на година.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Предпочита влажни, плодородни почви, на слънце или полусянка. Понеже е важно почвата да е умерено влажна, добра идея е да мулчирате. Необходимо е да и се осигури опора, по която да си увива клонките. След втората година ще се наложи да се подрязва и оформя пролетта, защото се разклонява, расте и увива във всички посоки. Ако не е разположена на завет, през зимата листата й частично опадат или се повреждат, но на пролет бързо се раззеленява.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди или Еконт до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.