Picea pungens / Сребрист смърч

Picea pungens / Сребрист смърч

  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Сребрист смърч, Бодлив смърч
Латинско наименование
Picea pungens
Категория
Иглолистно дърво
Вид наземна част
Дърво
  /  
до 50 м.
Слънце
Цвят на листата
Oт тъмно зелено до сребристо сиво
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4, 0,8 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Сребристия смърч служи често за акцент, украсяване на входове, алеи, за живи стени и дървесно храстови групи. Често се използва за озеленяване на промишлени и градски зони със замърсен въздух.

Описание

Представлява иглолистно дърво с конична корона с етажен строеж и хоризонтално излизащи от стъблото клони. Игличките са твърди, остри и бодливи, с размери 2-3 см., с почти квадратно напречно сечение, разперени във всички посоки по клонките. На цвят варират от тъмно зелено до сребристо сиво и гълъбово. Шишарките са продълговато-цилиндрични и светлокафяви, 5 - 10 см дълги, обилно засмолени. Узряват на първата година, в средата на август и веднага се отварят и освобождават семената. Произхожда от Северна Амрика. За озеленяването на градини и дворове е високо ценен заради сребристия му цвят.

Препоръки за отглеждане
Издръжлив е на високите летни и ниските зимни температури, също така и на сухостта и замърсеността на въздуха. Силно светлолюбив вид.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Picea pungens / Сребрист смърч

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди или Еконт до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.