Sedum kamtschaticum / Камчатски седум

Sedum kamtschaticum / Камчатски седум

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Камчатски седум
Латинско наименование
Sedum kamtschaticum
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
10-15 / 30-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За ниски бордюри, алпинеуми, в цветни лехи или в саксии, в слънчеви скатове, подпорни стени, покривни градини, намира приложение на много места, където растенията няма да се обгрижват особено и се налага да се ползват устойчиви и непретенциозни цветя, добър избор за смесени контейнери
Описание

Отлично почвопокривно растение, особено за горещи и сухи места с бедна почва. Расте сравнително компактно, стъблата не са много и са изправени или приповдигащи се. Листата са последователни, гъсто разположени, продълговато ланцетни с тъп връх, с назъбена периферия, месести и яркозелени. Цветовете се появяват на върховете на леторастите от розови пъпки в неголеми щитовидни съцветия. Цъфти в началото на лятото - през юни, около месец с златисто-жълти цветове. Този седум не е вечнозелен, но затова пък през есента се багри в красива червена окраска.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение с презимуващо коренище. Расте на слънчеви места с добре дренирана почва - неутрална до леко алкална. Напълно непретенциозен - расте на бедни почви, понася засушаване, сенкоустойчив. Не е много бързо разрастващ се и твърде инвазивен.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sedum kamtschaticum / Камчатски седум

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.