Dianthus deltoides Leuchtfunk / Карамфил - каскаден

Dianthus deltoides Leuchtfunk / Делтовиден карамфил - червен

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Делтовиден карамфил - червен, каскаден карамфил -
Латинско наименование
Dianthus deltoides Leuchtfunk
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 15 см / до 30 см.
Слънце
Цвят на листата
Сиво-зелени
Цъфти в края на пролетта - м.май с червении цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Може да се използва по различни начини: за алпинеуми, каменни огради, ниски цветни бордюри, цветни аранжировки в клоцове, зелени покриви, прозорци и естествени насаждения.

Описание

Вечнозелено многогодишно тревисто растение със сиво-зелени, линейни листа и множество очарователни малки цветчета. Достига височина от 15 см. и разпространението на около 30 см. Цъфти в края на пролетта - м.май с множество ярки червени цветчета. Цветовете се появяват единично на тънки цветоноси. Напълно зимоустойчив.

Препоръки за отглеждане
Максимална декоративност досига на слънчеви учасъци, на всякаква градинска почва, стига да е добре дренирана. Повече от половината от деня е желателно да е на пълно слънце, за кратко на сянка понася без проблеми. Притежава висока сухоустойчивост, понася засушаване, дори няколко седмици без валежи. Поливайте умерено, но никога в жегите, а по-скоро в сутрешните или вечерните часове. Страда от застойна влага в корените. Ако изрязвате изсъхналите цветчета и съцветия ще удължите цъфтежа. Непретенциозно и зимоустойчиво растение.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.