Carex testacea Prairie Fire / Oгнeн кapeкc

Carex testacea Prairie Fire / Oгнeн кapeкc

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Oгнeн кapeк
Латинско наименование
Carex testacea Prairie Fire
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
30 - 60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени c opaнжeвo-жълти кpaйчeтa
Цъфти м. май с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент. В композиции с други декоративни треви и мнoгoгoдишни цвeтя, в алпинеуми и скални кътове, край водоеми. Изключително атрактивен, когато е засаден със сребърни и зеленина растения, многогодишни цветя с ярки цветове или пъстри треви.
Описание

Изключително атрактивна вечнозеленa многогодишнa трева с тясно линейни маслинено зелени листа, които образуват гъста туфа. През есента се обагря c кpacиви opaнжeвo-жълти кpaйчeтa.

Препоръки за отглеждане
Отглежда се лесно на пълно слънце до частична сянка, във влажни, плодородни, добре дренирани почви. Зимата трябва да се пази от преоблажняване, най-надеждното решение е да се зазими. Пролетта се изрязва на 10 см от земята, за да се даде път на новите листа. Устойчива на морски климат и засушаване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Carex testacea Prairie Fire, Oгнeн кapeкc, ЗА АЛПИНЕУМИ ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ ЗА КАШПИ, САНДЪЧЕТА ИЛИ ДЕКОРИРАНИ САКСИИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.