Saxifraga White Pixie

Saxifraga White Pixie / Саксифрага бяла

  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.Българско наименование
Саксифрага, Каменоломка
Латинско наименование
Saxifraga White Pixie
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
10-15 / 30 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти май и юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за алпинеуми и скални кътове, за цветни петна в градини, балконски саксии и сандъчета.
Описание

Многогодишно растение с височина 10-15 см., идва от планината и образува ниска розетка. Цъфти късна пролет и лятото с дребни бели цветове, групирани в съцветия по 4-5 цвята на стрък, който достига височина 20-25 см.

Препоръки за отглеждане
Зимоустойчиво и непретенциозно за отглеждане растение, върху всякаква градинска почва.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Saxifraga White Pixie, Саксифрага бяла

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.