Cedrus atlantica / Атласки кедър

Cedrus atlantica / Атласки кедър

  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Атласки кедър
Латинско наименование
Cedrus atlantica
Категория
Иглолистно дърво
Вид наземна част
Дърво
  /  
до 40 м.
Слънце
Цвят на листата
Сребристо сиво
Цъфтят юни - юли
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 1 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като акцент, за алеи, за живи стени и дървесно храстови групи, чисти или смесени горски масиви. Има изключително ценна дървесина.

Описание

Красиво иглолистно дърво със гъста сребристо-сива корона, което достига до около 40 м височина, а стволът му може да стане до 2 м. в диаметър. Старите дървета развиват корона с неправилна форма. Младите клонки са гъсто окосмени, а иглите са дълги до 25мм, гълъбово сиви до сребристо сиви. Шишарките узряват за 3 години. Те са цилиндрично яйцевидни, светлокафяви, дълги 5 - 6 см и широки до 4 см. Произхожда от Атласката планина в Северна Африка – Мароко и Алжир при надморска височина от 1350 до 2000 т.

Препоръки за отглеждане
Атлаският кедър обича слънцето и добре дренирани кисели почви, понася много сухи и бедни почви. В млада възраст е чувствителен на ниски зимни температури. При минус 18 градуса иглиците частично измръзват, но през пролетта се възстановяват. Сравнително бързо растящ вид. Устойчив е на замърсен въздух. Атлаският кедър живее дълго и изисква голямо пространство, за да може да расте свободно.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cedrus atlantica, Атласки кедър, ИГЛОЛИСТНИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.