Iris graminea L. / Перуника треволистна

Iris graminea L. / Перуника треволистна

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Перуника треволистна, Треволистен ирис
Латинско наименование
Iris graminea L.
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 30 см.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелен
Цъфти през юни, със синьо-лилави цветове
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение или в смесени цветни групи на суха полусянка и сянка. Посещава се от пчелите, тъй като дава нектар.

Описание
Tреволистният ирис е ниско, многогодишно, тревисто растение, от ниските видове ириси. Коренището е плитко разположено. Листата са дълги, линейни, мечовидни. Дължинаta им е до 30 см, ширина 5-6 мм. Цветовете с дръжки, дълги до б см. Напълно зимоустойчиво растение

Препоръки за отглеждане
На сухи места, предпочита полусянка и сянка. Непретенциозно и лесно за отглеждане растение. Веднъж засадено, не изисква никакви грижи в продължение на години. Един от малкото ириси, които се развиват на сянка, където малко цъфтящи растения се развиват добре.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Iris graminea L., Перуника треволистна, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.