Laburnum anagyroides / Лабурнум, Златен дъжд

Laburnum anagyroides / Лабурнум, Златен дъжд

  • Наличност: В наличност
  • 8.00 лв.Българско наименование
Лабурнум, Златен дъжд
Латинско наименование
Laburnum anagyroides
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Ниско дърво или храст
  /  
до 7 м. / 3-4 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфти април - май с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 50 см. Растенията са в 0.8 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане в паркове иградини. Може да се използва и за жив плет ако се отглежда като храст. Mедоносно дърво.

Описание

Красиво ниско дърво или храст, което може да достигне до височина до 7 м. и ширина 3-4 м. Под шарената му сянка могат да виреят и други растения. През късната пролет цъфти с разкошните си гроздовидни цветове. Те са дълги около 20-25 см., ароматни, толкова изобилни, че изглежда навалян от пороен златен дъжд. Цветовете са златистожълти и му придават царствен вид. След тях идва ред на кафяви шушулки, които остават до средата на зимата, когато най-характерни са лъскавите зелени клони. Дървесината е тежка, жълто до кафява на цвят и гъвкава. Расте бързо.
Внимание: всички части на растението, погълнати в големи количества, са отровни. Лабурнумът е местно красиво декоративно дърво или храст. Цъфти през късната пролет с жълти цветове, нагъсто разположени върху дълги (20 см.) висящи съцветия със сладък аромат. Дървесината е тежка, жълто до кафява на цвят и гъвкава. Внимание: всички части на растението, погълнати в големи количества, са отровни!

Препоръки за отглеждане
Предпочита слънчеви изложения, но добре вирее и на полусянка. Няма предпочитания към почвата. Пчелите го забелязват отдалеч и го предпочитат. Златният дъжд е любима храна и на зайците.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Laburnum anagyroides, Лабурнум, Златен дъжд

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.