Laburnum anagyroides / Лабурнум, Златен дъжд

Laburnum anagyroides / Лабурнум, Златен дъжд

  • Наличност: In Stock
  • 10.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Лабурнум, Златен дъжд
Латинско наименование
Laburnum anagyroides
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Ниско дърво или храст
  /  
до 7 м. / 3-4 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфти април - май с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 50 см. Растенията са в 0.8 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане в паркове иградини. Може да се използва и за жив плет ако се отглежда като храст. Mедоносно дърво.

Описание

Красиво ниско дърво или храст, което може да достигне до височина до 7 м. и ширина 3-4 м. Под шарената му сянка могат да виреят и други растения. През късната пролет цъфти с разкошните си гроздовидни цветове. Те са дълги около 20-25 см., ароматни, толкова изобилни, че изглежда навалян от пороен златен дъжд. Цветовете са златистожълти и му придават царствен вид. След тях идва ред на кафяви шушулки, които остават до средата на зимата, когато най-характерни са лъскавите зелени клони. Дървесината е тежка, жълто до кафява на цвят и гъвкава. Расте бързо.
Внимание: всички части на растението, погълнати в големи количества, са отровни. Лабурнумът е местно красиво декоративно дърво или храст. Цъфти през късната пролет с жълти цветове, нагъсто разположени върху дълги (20 см.) висящи съцветия със сладък аромат. Дървесината е тежка, жълто до кафява на цвят и гъвкава. Внимание: всички части на растението, погълнати в големи количества, са отровни!

Препоръки за отглеждане
Предпочита слънчеви изложения, но добре вирее и на полусянка. Няма предпочитания към почвата. Пчелите го забелязват отдалеч и го предпочитат. Златният дъжд е любима храна и на зайците.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Laburnum anagyroides, Лабурнум, Златен дъжд

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.