Delosperma Fire Spinner

Delosperma Fire Spinner

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Делосперма, Делосперма оранжева
Латинско наименование
Delosperma Fire Spinner
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
5-7 см. / 30-50 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти в края на пролетта с оранжеви цветчета с лилав ореол
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Много подходящо като почвопокривно растение на всяко добре дренирано местоположение, включително и покрай плажове, тъй като е устойчиво на сол. Използва се и за алпинеуми, повдигнати лехи, контейнери, стени и други места, които не остават мокри през зимата. За зацветяване на сухи и припечни места, цветни бордюри и композиции, като каскадно растение във висящи кошници. Изключително подходящо за покривни градини.​

Описание

Многогодишно вечнозелено сукулентно растение. Образува нисък килим от сочни, ябълково-зелени листа, покрити от много оранжеви цветчета с лилав ореол и бяло око. Цъфти продължително - повече от 4 седмици. До края на лятото може да се появят отново цветчета.

Препоръки за отглеждане
Расте бързо и предпочита открити и слънчеви места и добре дренирани почви . Растена всякави дори и в скалисти, неподобрени почви, с изключение на тежки глинести и мокри почви. Устойчиво на засушаване и на морски условия. Непретенциозно за отглеждане, не се счита за инвазивно растение. Растението доста бързо и се разраства за един сезон. Умереното поливане е желателно, защото макар делоспермата да е сухоустойчиво растение, тя намалява растежа и цъфтежа си, ако се засуши. В Северна България зимуването и на открито е несигурно. Най-добре да се зазими или да се прибере в светло неотопляемо помещение или оранжерия, където може да не се полива изобщо. В Южна България зимуването и е безпроблемно.
Личният ни опит от няколко поредни години показа, че зимува успешно на открито под снега и в Северна България, на подходящо избрано слънчево място и в добре дренирана почва.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Delosperma Fire Spinner

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.