Caragana Arborescens / Жълта акация

Caragana Arborescens / Жълта акация

  • Наличност: В наличност
  • 7.00 лв.Българско наименование
Жълта акация, Жълт салкъм, Сибирско грахово дърво, Сибирски грахов храст.
Латинско наименование
Caragana Arborescens
Категория
Широколистни – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст или малко дърво
  /  
до 6 / 3-4 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфти през май и юни с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 50 см. Растенията са в 0.8 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Жълтата акация е медоносно растение. Отглежда се като декоративен храст. Използва се за единично и групово засаждане в паркове иградини. Може да се използва и за жив плет ако се отглежда като храст. Поради широката й коренова система, се използва в борбата с ерозията на почвата. Също така може да се използва като естествена преграда срещу вятъра. Жълтата акация се употребява в традиционната китайска медицина като лекарство за много заболявания.

Описание

Жълтата акация е широколистен листопаден храст или малко дърво, красиво цъфтящо в жълто и обичано от пчелите. Този вид акация е медоносно растение. С обилно количество жълт прашец, цветчетата й биват постоянно посещавани от пчели. Количеството мед, който се получава от един хектар акациеви насаждения е от порядъка на от 50 до 200 килограма. Той е с приятен аромат и вкус и със светъл цвят.
През първата година от развитието си расте с бързи темпове, а след това умерено. Цветът на листата варира от светло зелено до тъмно зелено. Разположени са срещуположно на клончетата. Самите те се състоят обикновено от 3 до 6 двойки, отново срещуположно растящи, овално-елипсовидни малки листенца на брой от 8 до 12. Цветовете са неправилни, жълти и ароматни. Те са хермафродитни . Прорастват по единично или на групички до четири на брой в една. Цъфтят през месеците май и юни, с продължителност на цъфтежа от 12 до 18 дни. На тяхно място се образуват плодовете на растението, които предствляват бобовидни шушулки, съдържащи няколко семенца. Те са гладки, сплескани, с дължина от 2,5 до 5 см. В процеса на узряване променят цвета си от зелен на кафяв.
Роденаму е Сибир и Минджурия, части от Китай, съседна Монголия и Казахстан.
Внимание!
Поглъщането на части от растението, може да предизвика диария и повръщане. При съпътствие на всяка една негова употреба с подобни признаци, потърсете лекарска помощ. Жълтата акация не трябва да се консумира по време на бременност и кърмене.

Препоръки за отглеждане
Предпочита слънчеви изложения, но добре вирее и на полусянка. Няма предпочитания към почвата.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Caragana Arborescens, Жълта акация, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА РАСТЕНИЯ, МЕДОНОСНИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.