Lavandula spica / Лавандула Спика

Lavandula spica / Лавандула Спика

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Лавандула Спика, Староанглийска лавандула, испанска или португалска лавандула
Латинско наименование
Lavandula spica, Lavandula latifolia
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Полухраст
  /  
до 100 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през юли - август със сини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение, за ниски живи плетове, бордюри или прегради в градината .
Описание

Лавандулата е многогодишно вечнозелено полухрастче. Лавандула Спика има по-груби листа и много по-високо съдържание на етерични масла. Сините и цветове цъфтят върху дълги стъбла, откъдето идва и името Спика. Лавандулата е етерично-маслено растение и цялата излъчва приятен аромат. Родина на лавандулата е Южна Европа - тя е типично средиземноморско растение, но въпреки това съвсем успешно издържа нашите зими. Красиво и ароматно растение, което носи лятна атмосфера в градината.

Препоръки за отглеждане
Отглежда се на слънчево място, с лека и добре дренирана почва. След прецъфтяване е добре да се изреже горната 1/3 от растението, за да се осигури разклоняване и обилен цъфтеж през следващата година. За 4-5 години лавандуловият храст остарява и губи своята декоративност. Тогава просто трябва да се подмени с младо растение. Лавандулата е светлолюбива, сухоустойчива и студоустойчива култура. Развива се добре на чакълно-глинести или песъчливо-варовикови почви.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Lavandula spica / Лавандула Спика

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.