Carex morrowii Ice Dance

Carex morrowii Ice Dance / Карекс Айс Данс

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.



Българско наименование
Карекс Айс Данс
Латинско наименование
Carex morrowii Ice Dance
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
25-30 см. / 30-50 см.
Слънце, полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени изпъстрени с бели надлъжни ивици
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Една от най-красивите декоративни треви за градината, където осигурява прекрасен контраст с други растения, мулч или чакъл. Изглежда много добре в комбинация с хости, хойхери и други сенколюбиви цветя. Много добър избор за скални градини и контейнери.

Описание

Многогодишно вечнозелено тревисто растение. Расте във форма на дъга, с широки зелени листа със сребристобял кант. Разраства се с бързи темпове, запазва компактност. Произхожда от далечния Изток.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение, развива се най-добре на полусянка, но може да се отглежда както на слънце, така и на по-голяма сянка. Най-добрият цвят на листата се получава на полусянка. Умерено влажните плодородни и добре дренирани почви са за предпочитане. Въпреки, че е сухоустойчиво, когато се отглежда на полусянка и сянка, на слънце му е необходимо по-редовно поливане. В края на зимата е добре да се изрежат листата за да се обнови. Непретенциозно и лесно за отглеждане растение. Обикновено няма болести и вредители.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Carex morrowii Ice Dance / Карекс Айс Данс

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.