Berberis thunbergii Harlequin / Японски кисел трън Арлекин

Berberis thunbergii Harlequin / Японски кисел трън Арлекин

  • Наличност: В наличност
  • 7.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Японски кисел трън Арлекин, Японски берберис Арлекин
Латинско наименование
Berberis thunbergii Harlequin
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5 - 1 м. / 0.5 - 1 м.
Слънце
Цвят на листата
Тъмно червени към бордо, с бели пръски
Цъфтят юли - септември с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единични и групови засаждания в парковете и градини. Много подходящ за ниски живи плетове и огради, поради устойчивоста му за оформене чрез подрязване.

Описание

Японският берберис Арлекин е студоустойчив, листопаден храст, който достига до 1м. височина. Листат са дребни, тъмно червени към бордо, с бели "пръски".

Препоръки за отглеждане
Може да расте на слънце или частична сянка, но за хубав и наситен цвят му осигурете директно слънце. Расте на всякакви терени, стига да му осигурите добре дренирана почва и умерени поливки. Невзискателен към почвените и климатични условия. Този вид понася изключително добре подрязване, което ни дава възможност да го използваме за направа на живи плетове и оформянето му по желани и различни форми в двора и градината. Подрязване и оформяне е възможно от пролетта до есента, може да се подстригва във всякаква форма. Подходящ за бонзай.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Berberis thunbergii Harlequin, Японски кисел трън Арлекин

Уважаеми клиенти, осве сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.