Magnolia Loebneri ‘Leonard Messel’ / Магнолия хибридна ‘Leonard Messel’

Magnolia Loebneri ‘Leonard Messel’ / Магнолия хибридна ‘Leonard Messel’

  • Наличност: В наличност
  • 10.00 лв.
  • 8.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Магнолия хибридна Leonard Messel
Латинско наименование
Magnolia Loebneri ‘Leonard Messel’
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст или ниско дърво
  /  
4.5-6 / 3-4.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелен
Цъфти април-май с розово бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 50 см. Растенията са в 1 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като самостоятелно растение

Описание

Средно голям листопаден храст или малко дърво, отличаващ се с висока стодоустоичивост и забележителна красота при цъфтеж. Ароматните му цветове се отварят от пурпурни пъпки, размерът им е 10 см розови с деликатен бял отенък. Цъфти обилно в началото до средата на пролетта, преди листата да се разтворят.

Тази магнолия е хибрид между Magnolia Kobus и Magnolia Stellata Rosea. Цъфти по-късно от най-ранно цъфтящите магнолии и цветовете и са по-малко застрашени от късни студове.

С възрастта короната се развива асиметрична , но заоблена и много живописна. Годишният прираст е 25 см. на височина.

Препоръки за отглеждане
Най-добре е да засадите магнолията рано на пролет, след като си отидат и последните студове. Изберете слънчево място, защитено от ветровете. Засадете дървото самостоятелно. Светлината има отношение към залагането на цветните пъпки.
Развиват се добре на дренирани кисели, неутрални или алкални почви. Преди засаждане е добре да наторите мястото обилно с оборски тор. От април до юли подхранвайте с изкуствен тор, стимулиращ цъфтежа. Обича да се тори тогава, когато нараства и се оформя.
Възрастните екземпляри се нуждаят от по-малко подхранване.
Ако го отглеждате като храст е необходимо да го подрежете рано напролет за оформяне на храста. Не правете зимна резитба, тъй като дървестните тъкани загниват. Поливайте редовно и нека да има добър дренаж.
Магнолията се нагажда добре към всякакви почви, стига да ня¬ма в тях варовик. Той предизвиква хлороза на листата, която се състои в тяхното пожълтяване и болнав вид. Обича около нея да има мулч, но той да е на 5-10 см от стъблото (за да не загние) и до 60 см в диаметър, а на дебелина 5-10 см.
Отглежда се на места, защитени от силен сух и топъл вятър.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Magnolia Loebneri ‘Leonard Messel’, Магнолия хибридна ‘Leonard Messel’

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.