Nepeta mussini / Непета, Котешка мента

Nepeta mussini / Непета, Котешка мента

  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.Българско наименование
Непета, Котешка мента, Коча билка
Латинско наименование
Nepeta mussini
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 20-30 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Сребристи
Цъфти с лавандулово сини цветове от май месец до есента.
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
В цветни композиции, бордюри, в алпинеуми. и като почвопокривно растение. Отблъскващото си действие дължи на високото съдържание на непелактон, който е почти десет пъти по-силен от основните съставки на синтетичните инсектициди. Силният ѝ аромат гони надалеч комари, хлебарки, гъгрици, кърлежи, хлебарки, бълхи, мишки и плъхове, а привлича пчелите.

Описание

Многогодишно тревисто растение с ароматна синьо сива зеленина. Образува гъсто компактно полухрастче. Листата са овално-сърцевидни, сребристо овласени, с приятен аромат, с вълнообразна периферия, релефни. Цветовете са събрани в класовидни съцветия. За разлика от същинската коча билка-Nepeta cataria, Nepeta mussini се използва най-вече като декоративно растение.

Препоръки за отглеждане
Лесно за отглеждане и непретенциозно растение. Понася бедна почва, силно засушаване, слънчев припек. В същото време се развива добре на полусянка и дори на сянка. Ако растението се изреже през вегетацията, то бързо стартира растежа си отново, става още по-компактно и прави втори обилен цъфтеж. Безпроблемно може да се отглежда в саксия на терасата. Напълно зимоустойчива за България.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Непета, Котешка мента, Коча билка

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.