Rudbeckia Goldsturm / Рудбекия

Rudbeckia fulgida Goldsturm / Рудбекия блестяща

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Рудбекия блестяща
Латинско наименование
Rudbeckia fulgida Goldsturm
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
60 - 70 см, / 40 - 50 см.
Слънце
Цвят на листата
Тъмнозелени
Цъфти юни до септември с едри жълти цветове с тъмен диск
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
В смесени цветни групи и бордюри или в самостоятелни цветни групи и масиви.
Описание

Многогодишно тревисто растение. Листата са тъмнозелени, едри груби и широки, с едро назъбване по периферията. Цветовете са едри, ярко жълти и се появяват по върховете на цветоносите. Те са тип кошничка с жълти лигули и тъмен диск. Цъфти доста продължително през юли август. Цветовете са до 9 см в диаметър, тъмножълти, с тъмнокафяв диск.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. На открито и слънчево място, на добре дренирана и плодородна почва. Рудбекията е много непретенциозна, понася значително засушаване и на практика не се нуждае от никакви грижи, освен от изрязване на прецъфтелите съцветия.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Rudbeckia Goldsturm / Рудбекия

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.