Gaillardia

Gaillardia aristata / Гайлардия

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Гайлардия
Латинско наименование
Gaillardia aristata
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 40 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от началото на юни до края на лятото. Цветовете са едри - двуцветни жълто и червено и тъмночервен диск.
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 или 0,8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Самостоятелно в цветни петна, смесени цветни групи и бордюри. Подходящ е също така за саксия и сандъче.

Описание

Гaйлapдията е eднo oт нaй-кpacивитe градински, многогодишно цветя. Върху едно и също растение има различни типове листа - врязани, назъбени и целокрайни. Те и стъблата са покрити с власинки. Стъблата са многобройни и разклонени, цветовете доста едри, тип кошничка. Растението е напълно зимоустойчиво, с презимуващо коренище.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно и сухоустойчиво цвете, предпочита слънчево място и дренирана почва.. Изрязването на прецъфтелите цветове стимулира образуването на нови цветни пъпки и цъфтежа се удължава.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.