Caltha palustris / Обикновен блатняк

Caltha palustris / Обикновен блатняк

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Обикновен блатняк, блатниче, гергьовско цвете, гергьовче, жабешко цвете, жабинек, желтурче, жълт блатняк, змиев трън, змийни любеници, змийско грозде, зъмско цвете, мазно кокълче, попова лъжичка, разгон
Латинско наименование
Caltha palustris
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
30-80 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от април-май до есента с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -5 градуса/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение

Описание

Многогодишно тревисто растение със слабо разклонено стъбло, високо до 40 см. Листата са голи и лъскави, по ръба назъбени. Цветовете са жълти, единични или по няколко на върха на стъблото, 1,5-5 см. в диаметър, разположени на дръжка, дълга 10-15 см. Цъфти в месеците от март до юли.

Препоръки за отглеждане
Маточината се отглежда на слънце или полусянка, върху рохкава и умерено влажна почва. Може да се изрязва 2 пъти през вегетацията. Понася засушаване, но влошава качеството на листната си маса. Зимоустойчиво растение. Може да се намери и през зимата под снега, стига да сте запомнили местонахождението му.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.