Veronica / Вероника розова

Veronica / Вероника розова

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Вероника розова
Латинско наименование
Veronica
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
30 - 40 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни - август в розово
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За цветни композиции с перенни цветя и цветни бордюри, като почвопокривни растения или в саксии и контейнери.
Описание

Многогодишно тревисто растение с разклонено, презимуващо коренище. Образува туфа от многобройни изправени стъбла, с назъбени, копиевидни листа до 8 см, покрити със сребристи власинки. Цветовете са розови, групирани в сбит клас. Цъфти през юни до август. Цветчетата са дребни, розови, събрани в сбити класовидни съцветия с дължина до 10 см.Напълно зимоустойчиво растение.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно за отглеждане растение. Умереното поливане и плодородната почва са за предпочитане, но понася и по-бедна и варовита почва, както и засушаване. Може да се отглежда на слънце и полусянка. Прецъфтелите съцветия се изрязват.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Veronica, Вероника розова

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.