Aucuba japonica Variegata / Аукуба японика пъстролистна

Aucuba japonica Variegata / Аукуба японика пъстролистна

  • Наличност: В наличност
  • 8.00 лв.Българско наименование
Аукуба японика пъстролистна
Латинско наименование
Aucuba japonica Variegata
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1,5-2,5 м. / 1,5-2,5 м.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Тъмно зелени изпъстрени с жълти петна
Цъфтежът е невзрачен
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единичен акцент в градината или в малки групи, за жив плет. Може да се използва за да се проясни всяка тъпа зона. Подходящи са и за саксии. Придава тропически облик на градината.
Описание

Аукубата е вечнозелен широколистен храст от семейство Дрянови, произхожда от далечния изток - Източна Азия и Япония. Листата са цели или назъбени, елипсовидни, лъскави, тъмно зелени изпъстрени с жълти петна. Цъфтежът е невзрачен. Видът е двудомен, еднополов, растенията биват мъжки и женски. При наличие на екземпляри и от двата пола, женските растения образуват плодове, подобни на дренките. Нараства средно годишно с 20 до 40см.

Препоръки за отглеждане
Отглежда се на защитено от вятър място с редовно поливане, но избягвайте прекалено влажни до мокри почви. На втората година растения имат много добра толерантност към суша. Растението е подходящо за полусянка, но понася и пълна сянка, особено за горещия летен климат се нуждаят от значителни количества сянка (младите листа често изгарят на пълно слънце). Понася без значителни повреди зимни студове до -20 градуса С. При -17 градуса обаче листата леко измръзват по периферията си като през пролетта тези повреди се компенсират от новоизрасналите листа. При -20 градуса измръзват голяма част от листата и някои по-млади и неузрели клонки, но през пролетта растението се възстановява. За да се контролира височината и формата се подрязва през пролетта. Понася без проблем, дори и много сериозно подрязване и оформяне.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Aucuba japonica Variegata, Аукуба японика пъстролистна

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.