Arabis ferdinandi coburgi variegata / Арабис пъстролистен

Arabis ferdinandi coburgi variegata / Арабис пъстролистен

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Арабис пъстролистен
Латинско наименование
Arabis ferdinandi coburgii variegata
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
10 см. / 30 - 40 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Листата са бяло-зелени
Цъфти април-май с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящо за алпинеуми, цветни бордюри и ниски цветни композиции с други пролетни цветя. Отлично се съчетава с пролетни луковични - лалета, нарциси, мускари, а също и с иглики и др.

Описание

Многогодишно тревисто вечнозелено растение. Цъфти рано пролетта април-май, продължава около месец. Цветовете са бели събрани са в прост клас с дължина около 5 см., плодът е шушулка.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение, предпочита полусенчести до леко слънчеви места с добре дренирани, богати, глинести и песъчливи почви, расте на бедни и сравнително сухи почви. Умереното поливане е препоръчително.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Arabis ferdinandi coburgi variegata, Арабис пъстролистен

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.