Euonymus europaeus Red Cascade / Европейски чашкодрян Червена Каскада

Euonymus europaeus Red Cascade / Европейски чашкодрян Червена каскада

  • Наличност: In Stock
  • 7.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Европейски чашкодрян Червена каскада
Латинско наименование
Euonymus europaeus Red Cascade
Категория
Широколистен храст или ниско дърво – листопадно
Вид наземна част
Храст
  /  
3 - 4 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени, есента - лилаво червени
Цъфтят с жълтеникаво зелени цветове април - май
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 50 м. Растенията са в 1 или 3 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за жив плет, като единично растение и в група.

Описание

Изключително атрактивен широколистен храст. През първите години този висок храст е прав и доста тесен и с течение на времето нараства в ширина, а короната му става закръглена.
През пролетта и лятото листата му изглеждат доста скромни: те са тъмнозелени и не се открояват сред другите дървета и храсти. Но през есента идва тяхното време! Незабележимата зеленина придобива ослепително наситени нюанси: от ярки жълто-зелени до червеникаво-лилави. Но листата на европейския чашкодрян стават наситени само ако храстът расте на слънце или частична сянка. В твърде засенчени зони цветовете няма да са толкова ярки.
Листата не са цялата му красота. През април - май, поради незабележимите му зелени листа, едва забележими, но многобройни жълтеникаво-зелени цветчета „надничат“, това обаче не е най-важният момент, който не трябва да се пропуска. Храста изглежда много по-ефектен от август до октомври, когато оригиналните тъмночервени или розови капсули-плодове узряват на мястото на цветовете с ярко оранжеви семена вътре. Ако имате малки деца, не им позволявайте да берат тези атрактивни плодове от храста. Те се считат за отровни поради съдържащите се в тях алкалоиди, но не бива да се страхувате от това: в плодовете има малко токсично вещество, така че отравянето може да възникне само ако ядете твърде много от тях. За щастие те са безвкусни, така че хората обикновено се възхищават само на красотата им. Тези необичайни плодове остават да висят на храста през цялото лято и зимата. Разбира се, ако не попаднат под тежестта на мокрия сняг. Но пикът на красотата на европейския чашкодрян е през втората половина на есента, когато всички плодове вече са узрели, а зеленината се е „променила“ в кървавочервеното си облекло.

Препоръки за отглеждане
Чувства се добре на слънце или на шарена сянка, няма предпочитания към почвата стига да е добре дренирана. Понася добре резитба за оформяне.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Euonymus europaeus Red Cascade, Европейски чашкодрян Червена Каскада

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.