Pachysandra terminalis / Пахисандра

Pachysandra terminalis / Пахисандра

  • Наличност: В наличност
  • 4.50 лв.Българско наименование
Пахисандра
Латинско наименование
Pachysandra terminalis
Категория
Нискорастящ почвопокривен храст - вечнозелен
Вид наземна част
Mалък храст
  /  
20-30 / 40-50 см.
Полусянка, шарена сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти май с бяло-зеленикави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Сади се под дървета и храсти като почвопокривно растение, в бордюри, в алпинеуми и скални кътове.
Описание

Пахисандрата е ниско вечнозелено полухрастче. Стъблата са изправени, с по три етажа листа разположени в розетка - всеки етаж се образува за 1 година. Листата са яйцевидни, назъбени по периферията, плътни, тъмнозелени и гланцирани. Цъфтежът е незначителен.

Препоръки за отглеждане
Развива се най-добре на сянка и полусянка. Расте бързо и дава много коренови разклонения. Образува гъста и плътна изумрудено зелена листна маса. Лесно за отглеждане растение. Добре се развива на всякаква градинска почва. Пахизандрата е сухоустойчива, не страда от болести и вредители. Задължително трябва да се отглежда на сянка и полусянка. На слънце започва да жълтее и листата губят красивия си зелен цвят. Напълно зимоустойчиво растение.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Pachysandra terminalis, Пахисандра

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.