Photinia Red Robin / Фотиния Червен робин

Photinia Red Robin / Фотиния Червен робин

  • Наличност: В наличност
  • 8.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Фотиния Червен робин
Латинско наименование
Photinia Red Robin
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-4 м.
Слънце
Цвят на листата
Рубинено-червени, по-късно зелен
Цъфтят през април-юни
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Над 40 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Eдин от най-популярните избори като жив плет. Понася подстригване и може да се формира до подходящ размер. Подходяща е също за оформяне на групи от различни по височина дървета и храсти.

Описание

Зашеметяващ вечнозелен храст с многобройни, гъсто разположени клони, който се откроява с ярки рубинено-червени, лъскави листа през пролетта и лятото, преди да узрее до буйни тъмнозелени листа. Най- интензивен червен цвят на листата e през пролетта, което ви позволява да създадете поразителен и ярък контраст с околните растения. Може да се оформи и като дърво. Има среден темп на растеж от 30 см годишно.

Препоръки за отглеждане
Въпреки че предпочита слънчеви условия, тя може да расте добре в частична сянка и процъфтява в добре дренирана почва. Понася подстригване - така могат да се оформят прекрасни плътни живи плетове, които е достатъчно да се подрязват два пъти годишно. Не е податлива на болести и вредители, устойчива на замръзване. Достатъчно студоустойчива е за повечето места в България.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Photinia Red Robin, Фотиния Червен робин

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.