Ophiopogon planiscapus Niger / Офиопогон, черна трева

Ophiopogon planiscapus Niger / Офиопогон, черна трева

  • Наличност: В наличност
  • 7.00 лв.Българско наименование
Офиопогон
Латинско наименование
Ophiopogon planiscapus Niger
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
15 / 30 см.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Черни
Цъфти края на лятото и есента, без особено значение
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент. В композиции с други декоративни треви и мнoгoгoдишни цвeтя, в алпинеуми и скални кътове, за бордюри. Контрастира много добре с други растения във вашата градина в комбинация със сребристи и златисти растения, многогодишни цветя с ярки цветове... В кашпи и смесени саксии. Изглежда най-добре, когато се мулчира с декоративен пясък, камъчета или светъл чакъл.

Описание

Изключително атрактивно, компактно, гъсто растящо, вечнозелено, тревисто растение с черни листа. Листата са много тясно ланцетни, дълги, вечнозелени. Излизат от плитки, вегетативно скъсени коренища, които продуцират много листни розетки. Цветовете се появяват в края на лятото и есента. Предстваляват рехав клас със розво-виолетови камбанковидни цветчета. Напълно зимоустойчиво растение, отглеждано в земята. В саксии кашпи понякога мръзне при по-студена зима.

Препоръки за отглеждане
Най-добре се отглежда в богати, плодородни, хумусни, леко кисели, влажни, но добре дренирани, почви на частична сянка до пълна сянка. Предпочита постоянна и равномерна влага в почвите, които не изсъхват. Понася засушаване, непретенциозен за отглеждане.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Ophiopogon planiscapus Niger, Офиопогон

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.