Euonymus japonicus Green Spire / Евонимус микрофила

Euonymus japonicus Green Spire / Евонимус микрофила

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Евонимус микрофила
Латинско наименование
Euonymus japonicus Green Spires
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.1-0.5 м. / 0.5 - 1м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За жив плет и бордюри, смесени саксии и контейнери
Описание

Малък вечнозелен изправен храст с гъсти лъскави тъмнo зелени листа. Гланцовите овални листа остават тъмнозелени през цялата зима. Нито цветовете, нито плодовете са декоративно значими.

Препоръки за отглеждане
Лесно за поддръжка растение. Може да се отглежда от пълно слънце до сянка. Вирее в почти всяка влажна почва, като се избягва преовлажняването. Има нужда от редовно поливане като младо растение. Полива се редовно и по време на много горещо време. Силно толерантно към градското замърсяване и дори ще процъфтява в централна градска среда и ще се възползва от това да бъде засадено на относително защитено място. Може да бъде подрязвано по всяко време.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Euonymus japonicus Green Spire, Евонимус микрофила

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.