Rose / Бяла влачеща роза

Rose / Бяла влачеща роза

  • Наличност: В наличност
  • 8.00 лв.Българско наименование
Бяла влачеща роза
Латинско наименование
Rose
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
до 3.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.

Приложение
На различни подпори, беседки, перголи, телени мрежи, огради…

Описание

Многогодишен храст, цъфтящ с големи бели цветове. Има пълзящи стебла с остри закривени тръни. Листата са разположени едно срещу друго на стеблото, лъскави и тъмнозелени. Те са хермафродити и се опрашват от пчелите. Цъфти на периоди през целия сезон. Цветовете са със среден диаметър, предимно единични, събрани на малки групи. Има силен аромат. Плодчетата са червени шипки, издържащи на студа през зимата. Узряват през септември.

Препоръки за отглеждане
Мястото за засаждане трябва да бъде слънчево, изберете мястото с най-малко шест часа слънце. Пряката слънчева светлина през целия ден не е проблем за растението. Нуждаят се от добра - богата, влажна, добре дренирана почва и редовно поливане и подхранване. Ако не валят достатъчно дъждове се нуждаят от по-често поливане, но не прекалявайте и поливайте в основата на растението, не по листата. При засаждане на открито в земята, трябва да е малко по-дълбоко, отколкото са били в контейнера.
Мулчирайте района около мини розите, за да помогнете на почвата да задържа влага и за борба с плевелите.
Наторяването се прави с тор предназначен за рози - включва комбинация от N (азот), P (фосфор) и К (калий) в съотношение 5-9-6
Резитбата независимо дали е в контейнер или в земята, е важна за да се поддържа приятна форма и да се контролира растежа. За разлика от другите видове рози при катерливите не се скъсява основното стебло, а се подрязват само страничните разклонения. Подрязването се прави в края на зимния сезон - края на март или началото на април. Резултатът ще бъде по-добре подрязан храст, който ще има по-силен растеж и повече цветове. По време на вегетация премахвайте прецъфтелите цветове, така се стимулира образуването на нови пъпки.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Rose, Бяла влачеща роза

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.