Hedera helix White Ripple / Бръшлян пъстролистен

Hedera helix White Ripple / Бръшлян пъстролистен

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Бръшлян пъстролистен
Латинско наименование
Hedera helix White Ripple
Категория
Широколистенo вечнозеленo
Вид наземна част
Пълзяща лияна
  /  
5 - 9 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Сиво-зелени с бели ръбове
Незначителни или не цъфтят.
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Може да се отглежда като катерливо или почвопокривно растение, а също и във висящи саксии или балконски сандъчета. Подходящ е да покрива стени и изкуствени или естествени конструкции, както и да застила определени площи в градината, ще разнообрази мястото между листопадните храсти през зимата. Идеален за контейнери или кашпи.

Описание

Този бръшлян се характеризира с красиви вечнозелени шарени листа със сиво-зелено оцветяване и с бели ръбове. Голямото предимство на бръшляна е, че расте навсякъде и е вечнозлен - нещо, с което малко пълзящи растения могат да се похвалят. Бръшлянът ще стане едно от любимите ви растения в градината с красивите си вечнозелени листа през цялата година.

Препоръки за отглеждане
Вирее на всякаква почва, на слънце или лека сянка. Подрязвайте, за да се разклони и сгъсти, а и да се контролира растежа. Нито тухлените постройки, нито дърветата ще пострадат, но трябва редовно да подрязвате, така че тежестта на растението да не счупи подпората. Най-добър в плодородна, добре дренирана почва и при частично слънце, но показва най-добрата си позлатена пъстрота при пълно слънце. Всички части са отровни.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hedera helix White Ripple / Бръшлян пъстролистен

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.