Hibiscus White Chiffon / Хибискус шифон бял

Hibiscus White Chiffon / Хибискус шифон бял

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Хибискус шифон бял
Латинско наименование
Hibiscus White Chiffon
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1,5-3.5 м. / 1-1,8 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през юли - септември с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 50 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Сади се единично, като цветен акцент в градината или групово и за жив плет. Поради непретенциозността, сухоустойчивостта и устойчивостта и на градско замърсяване, успешно се сади като алейно дърво, край пътища и промишлени обекти.

Описание

Широколистен храст с елегантни големи бели цветове с диаметър около 10 см. украсени с 5 големи външни венчелистчета. Цъфти продължително от юли до септември. Всеки цвят се задържа около 1 ден и се откроява на широко яйцевидните зелени листа.

Препоръки за отглеждане
Обича доста светлина и топлина. Не е взискателна към почвата, сухоустойчив е и не обича преполиване и задържане на вода, но в горещите летни месеци с умерено поливане ще цъфти по-обилно. Вирее добре и на полу-сянка, тогава обаче цъфти по слабо. Отглежда се най-добре в средно влажни, добре дренирани почви. Предпочита влажни, органично богати почви, но ще расте и на бедни почви, устойчив на суша, сол, топлина и влажност. Няма вредители и болести. Подрязвайте за оформяне в началото на пролетта.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hibiscus White Chiffon`, Хибискус шифон бял

Уважаеми клиенти, за лятото изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.