Lychnis chalcedonica / Лихнис

Lychnis chalcedonica / Лихнис

  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.Българско наименование
Лихнис, Малтийски кръст
Латинско наименование
Lychnis chalcedonica
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
60-80 см. / 40-60 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни-август с червени цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Самостоятелно в цветни петна, смесени цветни групи.

Описание

Изправено многогодишно тревисто растение. Листата са яйцевидно ланцетни, яркозелени, овласени, срещуположно разположени и приседнали. Стъблата са изправени. Цветовете са събрани в щитовидни съцветия.Цветовете са огнено-червени, до 3см в диаметър, събрани в щитовидни съцветия, които могат да достигна до 10 см в диаметър.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво, непретенциозно и лесно за отглеждане растение.. Расте на слънце, най-добре се развива на плодородна, дълбока и умерено влажна почва. Не боледува, може да бъде нападнат от листни въшки и охлюви.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Lychnis chalcedonica, Лихнис, Малтийски кръст

Уважаеми клиенти, за лятото изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.