Geranium x cantabrigiense Cambridge / Здравец

Geranium x cantabrigiense Cambridge / Здравец

  • Наличност: In Stock
  • 5.00 лв.Българско наименование
Здравец
Латинско наименование
Geranium x cantabrigiense Cambridge
Категория
Mногогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
15 - 30 / 40 см.
Слънце, полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни - август с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 или 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
На много места в градината: в саксии, за алпинеуми, бордюри, отлично почвопокривно растение.

Описание

Ниско растящо многогодишно растение с малки розови цветчета. Листата са ароматни, лъскави и, в зависимост от зимното време могат да бъдат полувечнозелени с интересни нюанси през есента и зимата.

Препоръки за отглеждане
Изключително лесно и безпроблемни отглеждане. Изисква минимална поддръжка и като цяло е устойчив на вредители и болести. Веднъж установен на новото място е устойчиви на суша. Дори най-студените зими нанасят малко щети на листата. Добре се развива на слънце, частична сянка или сянка в различни почви, но ще цъфти най-добре в по-богата, дренирана почва. Избягвайте преувлажнени места.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.