Polygonum Fallopia Aubertii / Фалопия

Polygonum Fallopia Aubertii / Фалопия, Руска лоза,

  • Наличност: In Stock
  • 10.00 лв.Българско наименование
Фалопия, Руска лоза, Сребърнa дантеленa лозa
Латинско наименование
Polygonum Fallopia Aubertii
Категория
Широколистно – листопадно
Вид наземна част
Пълзяща лиана
  /  
20 / 8м.
Слънце,полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през юли-септември с бели до бледо розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Може да се отглежда и в по-широки контейнери по балкони и тераси. Използва се за бързо озеленяване... беседки, перголи, арки, огради, дървета.. При изграждане на жив плет се засажда на разстояние 4 - 8 м. За опора в такива случаи може да послужат и различни видове огради.

Описание

Бързорастяща листопадна увивна лиана със сърцевидни тъмнозелени листа. През лятото се появяват метличести съцветия от малки розово-бели цветчета, последвани от малки розови плодове. Една от най-енергичните лиани - може да нарасне до 20 метра височина, до 8 метра годишно, образувайки плътни листни рогозки с надвиснали каскадни издънки.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Нуждае се от конструкция за катерене. Най-добре се развива на слънчево и на полусенчесто място, но не е проблем и на сянка. В периода на израстване се полива обилно и до август се наторява всяка седмица. Растението има голяма нужда от хранителни вещества и при бедна почва и недостатъчно наторяване започва да линее, става неугледно и цъфти слабо
Популярна лиана, но се смята за инвазивна, за това трябва да се засажда само на места, които осигуряват достатъчно пространство за нейния енергичен растеж, или в контейнер, за да се ограничи инвазивността и.
Когато планирате озеленяване имайте предвид че трябва да се подрязва често, минимум едно подрязване към края на зимата. Не е капризна по отношение на почвата, но влажната и богата на хранителни вещества почва ще засили растежа и по-дълготрайната зеленина през есента. Разстояние между растенията: 4 - 8 метра при засаждане в земята.
При засаждане заедно с други лиани, тя бързо ще измести другите растения.
Фалопията се нуждае от здрави и стабилни опори за растеж, проектирани за очакваната височина и ширина на растението.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Фалопия, Polygonum Fallopia Auberti, Руска лоза, Сребърнa дантеленa лозa

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.