Elymus arenarius / Пясъчен елимус, Леймус

Elymus arenarius / Пясъчен елимус, Леймус

  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.Българско наименование
Пясъчен елимус, Леймус, Лаймска трева
Латинско наименование
Elymus arenarius, Leymus arenarius
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
60 - 70 см. / до 1 м.
Слънце
Цвят на листата
Сини
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Елимусът е типична крайморска трева. Като такава, тя може да се използва за засждане в крайморски месторастения. Освен, че е ярка и красива, тя предпазва от ветрова ерозия морския бряг - следователно може да се използва като почвопокривна и почвоукрепваща. Понася и известно засоляване на почвите. Освен това може да се използва в озеленяването като солитер, в комбинация с други треви или дори в кашпи и клоцове.

Описание

Многогодишно тревисто полувечнозелено растение от сем. Житни. Образува множество плитки коренови издънки, чрез които се разпространява. Може да бъде инвазивен. Листата са дълги до 50-60 см, тясно ланцетни, стоманено сиви. Не образува плътна туфа, а по-рехава разрастваща се популация. В див вид се среща по Атлантическото крайбрежие на Северна Америка и Европа. Типичен псамофит - растение, виреещо в пясъците. Елимусът е напълно зимоустойчив за България. Цъфтеж: Летен (през юли-август), без значение. Цветовете представляват високи прости класове, подобни на житните.

Препоръки за отглеждане
Лесно за отглеждане, но бързо разрастващо се растение, което може да бъде и инвазивно. Вирее на бедни, сухи и песъкливи почви, и дори в крайбрежните пясъчни дюни. Още по-добре се развива на умерно влажни и богати почви. Отглежда се на пълно слънце или лека полусянка. При необходимост, създайте преграда, за да ограничите разпространението на елимуса.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Elymus arenarius, Leymus arenarius, Пясъчен елимус, Леймус, Лаймска трева

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.