Sesleria caerulea / Сеслерия синя

Sesleria caerulea / Сеслерия синя

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Сеслерия синя
Латинско наименование
Sesleria caerulea
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
15-20 см. / 25-30 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени отдолу и синкави отгоре
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
В комбинация с треви или цветя, като почвопокривно растение, в алпинеуми.

Описание

Вечнозелена житна трева, листата и са зелени отдолу и синкави на цвят отгоре, с атрактивни цветовете, които представляват сбити малки класчета с тъмноморав до черен цвят. Напълно зимоустойчива за нашите условия. Цъфти с малки овални класчета на къси цветоноси, извисяващи се малко над листната маса, тъмно обагрени, контрастни. Цъфтежът е март-април в ниските части на страната.

Препоръки за отглеждане
На слънчево място до полусянка. Добре се развива на почви с алкално или нормално рН. Развива се добре както на песъклива, така и на по-тежка почва, понася засушаване, предпочита умерено поливане. Непретенциозна, не страда от болести и вредители.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sesleria caerulea, Сеслерия синя

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.