Berberis julianae / Юлиев кисел трън

Berberis julianae / Юлиев кисел трън

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Юлиев кисел трън
Латинско наименование
Berberis julianae
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
2.5 - 3 м. / 2.5 - 3 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят май до юни с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящо за жив плет, композиции и като самостоятелно растение в паркове и градини.
Описание

Вечнозелен бодлив, изправен храст, достигащ височина около 3 м.. Бодлите са тройни и достигат до 4 см Листата му са елиптични, лъскави, кожести и тъмнозелени. Цветовете са жълти събрани по много в снопчета. След цъфтежа в карая на лятото и началото на есента се появяват плодове в тъмно-син до черен цвят с восъчен налеп. През зимата листата почервeняват, а през пролетта наново стават зелени. Понася подрязване и е подходящ за живи плетове. Бодлите по стеблото и листата му правят оградите непроходими.

Препоръки за отглеждане
Подходящ за начинаещи градинари поради непретенциозното му отглеждане. Изключително студоустойчив вид. Устойчив на засушаване. Непретенциозен към съставa на почвата, расте във всяка почва, освен подгизналата. Слънчевата позиция е за предпочитане. Понася без проблем, дори и много сериозно подрязване и оформяне.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Берберис julianae, Юлиев кисел трън, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.