Хибискус, Градински, син, дървовидна ружа / Hibiscus

Hibiscus / Хибискус градински - син, дървовидна ружа

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Хибискус градински - синьо - лилав, дървовидна ружа
Латинско наименование
Hibiscus syriacus
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
2-5 м. / 3 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през юли - септември със синьо - лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Сади се единично, като цветен акцент в градината или групово и за жив плет. Поради непретенциозността, сухоустойчивостта и устойчивостта и на градско замърсяване, успешно се сади като алейно дърво, край пътища и промишлени обекти.

Описание

Дървовидната ружа е красив листопаден храст, с продължителен, късен и ефектен цъфтеж. Отличава се с ярко зелени яйцевидни листа, дълги до 10 сантиметра. Обикновено отдолу са леко окосмени. Цветовете са синьо - лилави единично разположени, почти приседнали. Едри до 6 см в диаметър. Дървовидната ружа е зимоустойчива за условията на България.

Препоръки за отглеждане
Обича доста светлина и топлина. Не е взискателна към почвата, сухоустойчива е и не обича преполиване и задържане на вода, но в горещите летни месеци с умерено поливане ще цъфти по-обилно от втората половина на лятото чак до ранна зима. Вирее добре и на полу-сянка, тогава обаче цъфти по слабо. При температура под - 20ºС клонките измръзват частично. В началото расте бавно, но на втората до третата година започва да цъфти.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hibiscus, Хибискус, Градински, син, дървовидна ружа, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.