Чимшир дървовиден / Buxus sempervirens arboviscus

Buxus sempervirens arboviscus / Чимшир дървовиден

  • Наличност: В наличност
  • 2.80 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Чимшир дървовиден
Латинско наименование
Buxus sempervirens arboviscus
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5-3 м. / 0.5-3 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30° С/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. в 0.4 л. контейнер ; над 30 см. в 0.8 л. контейнер; над 50 см. в 2 л контейнер. Растенията са в контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За живи плетове, градински скулптури...
Описание

Ако търсите едно приятно вечнозелено растение, което може да бъде оформено в желаната форма това е дървовидния чимшира. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото за оформяне. Бързо разтяща разновидност на чемшира - достига годишен прираст от 10-15см.

Препоръки за отглеждане
Πpeдпoчитa cлънчeвo дo пoлyceнчecти мecтa, виpee нa пoвeчeтo видoвe пoчви. Пoнacя вpeмeннo зacyшaвaнe. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото, преди август за оформяне. Препоръчва се да се засажда на места защитени от студени ветрове. Въпреки това издъжа без никакви проблеми до -30 градуса.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Чимшир дървовиден, Buxus sempervirens arboviscus, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, в този сезон със събуждането на пролетта съвсем логично много от Вас започват да разкрасяват своите градинки. Ние благодарим на тези от Вас, които са ни предпочели за да си поръчат необходимите растения. Поръчките Ви в този сезон обикновено са повече от възможностите ни за бърза обработка - до 2 дни и е възможно някои поръчки да забавим с доставката до седмица, за което се извиняваме. Това неудобство може да избегнете ако направите няколко дена по рано Вашата поръчка.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.