Thuja occidentalis Brabant / Западна туя Брабант

Thuja occidentalis Brabant / Западна туя Брабант - разсад

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Западна туя Брабант
Латинско наименование
Thuja occidentalis Brabant
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
15-20 / 3-6 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0,8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение, в групи и за жив плет.

Описание

Вечнозелен храст с конусовидна корона и право единично водещо стъбло, клоните са разположени хоризонтално до извити и почти изправени, много гъсто разклонени. Има бърз растеж 30 до 40 сантиметра във височина годишно. Листата са люсповидни, препокриващи се, ярко зелени, не загубват баграта си през зимата.

Препоръки за отглеждане
Обича слънчеви или леко сенчески места и достатъчно влага. Развива се добре във варовити почви, но понася и кисели, но влажни. Най-добре расте на влажни, богати, песъкливо-глинести, варовити почви. Изключително устойчив на мразове и вятър, не обича засушаване. Устойчив на индустриално замърсяване и градска среда. Понася добре подрязването.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Thuja occidentalis Brabant, Западна туя Брабант, ИГЛОЛИСТНИ, ЗА ЖИВ ПЛЕТ

Уважаеми клиенти, за лятото изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.