Люляк / Syringa vulgaris

Syringa vulgaris / Люляк

  • Наличност: В наличност
  • 8.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Люляк
Латинско наименование
Syringa vulgaris
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
2-5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят през април - юни с лилави /бели/ цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Растенията са в 0.8, 1 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ е за единични и групови засаждания, за живи плетове и прегради в градината.
Описание

Листопаден храст или ниско дърво. Цветовете са със силна приятна миризма, събрани са в връхни пирамидални метличести съцветия. Венчето лилаво. Цъфти април - юни. Отглежда се като декоративно растение по цял свят.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение. Расте из храсталаци и по сухи каменисти и скални места, главно върху варовик.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Syringa vulgaris, Люляк, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.